Vad är ballerinor?

Ballerinaskor

En ballerinasko är en typ av finsko med en låg eller obefintlig klack. Man kan väl ungefär se ballerinaskor som pumps utan eller med mycket låg klack, med den skillnaden att pumps ofta är lite spetsigare framtill, medan skor i ballerinastil brukar ha en mer rundad utformning längst fram.

En ballerina är inte bara en sko, utan också (och framför allt!) en klassiskt skolad kvinnlig dansare. Ballerinaskor är förmodligen en vidareutveckling av balettdansösernas och balettdansörernas dansskor. Om du googlar på ordet ballerina och klickar på ”Bilder” kommer du att se både balettdansöser och ballerinaskor. Dansösernas skor är mjuka, låga skor utan klack, med snörning en bit upp på benen. Skor som säljs som ballerinor ute i skohandeln, är eleganta lågskor, oftast med rundad tå. Skorna är försedda med en mycket låg klack på max 1 – 1,5 centimeters höjd. En del ballerinaskodon har ingen klack alls.

Om du är på jakt efter festskor utan klack eller med en mycket låg klack är ballerinaskor ett bra val. Skorna passar utmärkt till alla sorters outfits; till klänning, kjol, byxor, kostym, dräkt och shorts. Ballerinadojor är också populära som vardagsskor, speciellt under vår och sommar. Under den varmare delen av året är det skönt med lite nättare och svalare skor. En lätt ballerinasko i tyg är ett bra val som alternativ till sandaler.

De flesta skobutiker på nätet erbjuder ett brett utbud av ballerinaformade damskor, i olika modeller och färger. Skorna kan ha olika klackhöjd, vara tillverkade i material som t ex läder, skinn, syntet, tyg, naturfiber eller gummi. Framdelen av skorna har varierande utformning och kan ha rundad tå, fyrkantig tå, spetsig tå eller öppen tå. Det största utbudet av damskor i ballerinastil utgörs av skor med rundad tå.

Ballerinaskor finns i en stor mängd olika färger. Röda, bruna, lila, beige, grå, svarta, gröna, orange, silverfärgade, vita, gula, rosa, guldfärgade och flerfärgade ballerinor finns tillgängliga i flera skoaffärer. En del ballerinaskor är försedda med detaljer som spännen, rosetter, nitar, fransar, tofsar eller andra dekorationer. Vissa modeller har en rem att spänna runt vristen. Variationerna är många.

I nätbutikerna erbjuds allt från billiga skor till riktigt lyxiga skor i exklusiva, dyra premiummärken. På den här sidan finns information om alla typer av skobutiker; lågprisbutiker, ”vanliga” butiker med skor i mellanprisklass och butiker som fokuserar på de stora lyxmärkena. Det finns alltid skor för alla plånböcker att finna på nätet.

Chansen att hitta lågskor som passar både dina fötter och din unika stil är stor! Vi håller tummarna för att du finner precis den typ av sko som du är ute efter och att den finns i tillgänglig i din egen skostorlek.


Fotvårdsprodukter

Du som spanar efter fotvårdsprodukter: titta in hos Fotbutiken!

-> till Fotbutiken!

 


FINSKOR MED INGEN ELLER LÅG KLACK